syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

First phase in semester two, checked!
written by //Que at 27 Jan 2017 & got 0 Comments

Bismillah.
270117; 02:15pm.

Salam Jumaat.

So guys. My mid sem just started-- officially today but ramai je student yg dah balik petang rabu or semalam. Aku je yang baru sampai tengah hari tadi. Ni pun stay rumah maklong kat guchil bayam, kb. Hajatnya lepas naik giling (van uitm) terus naik bas pergi rumah tokmek kat bachok. tapi tulah. ni pun second time balik kb sendiri, sorang-sorang. sampai kb je orang lain yg fetch. tu yang mcm takut sikit naik bas yg jenis stop stop. aku pun boleh sangat je kalau nak balik petang semalam, tapi nasib badan assignment belum settled. and also tolong member siapkan theirs.

talking about assignments, this week is such a tiring week bcs of it. bcs of those assignments that needed to submit before mid sem. kalau pikir balik, it was just mgt269 and ctu151 je. but still, theres lots to be done. for.mgt269 we were asked to make a survey on a company nearby, do questionnaires and asked lots of people to answer it. then, need to do a report. give the graphs an explaination. sounds easy right? but it honestly wasnt. theres 30graphs with explaination/each to be done within one week. ONE FREAKING WEEK.

we have done the questionnaires before 18th of Jan. and did a survey on the same day. create graphs etc. and almost done before the presentation which is on 22nd of Jan. eventhough theres a lil bit yg tak siap lagi but still kitorang redho since esoknya dah nak kena present. malam before presentation kitorang stay up sampai pagi tau. aku pulak tido pukul 5 bangun pukul 6. malam tu aku tido sejam je semata utk siapkan report ni. at last, esoknya tak present sebab tak sempat. and we were there like------ ok madam. we will continue on the next class which is on 24th. aku redho je at least ada jugak masa utk touch up mana patut.

dengan berbekalkan 1day and half tu, aku re-edit balik explaination graphs tu since ada hamba Allah yg sorang tu buat kerja ala kadar je. hm. actually data analysis tu aku yg in charge kene buat en. but bhgn lain yg orang tu kena buat, tapi orang lain yg buatkan. so i asked her to do mine. tapi tulah kerja ala kadar, acuh tak acuh, hangat hangat tahi ayam. so nak ke taknak aku kena adjust balik sbb takut jejaskan markah group kitorang. kalau markah individu idgaf lah kan tapi masalahnya markah kumpulan. gigih jugaklah buat ayat utk report graph. sigh.

sorry nak bebel kejap. at first ingatkan aku sorang je yg tak puas hati dengan dia sbb dia tak involved sangat pun dalam group assignment ni. rupa rupanya ada jugak seketul dua yang panas. can u imagine, minggu yg sepatutnya kita kena tungkus lumus buat kerja siapkan report assignment tu, boleh pulak dia nak balik cuti weekend. ok fine takpela nak balik pun, at least still ada dua member yg ada laptop. maklumlah, sis takde laptop nak start buat. even aku boleh start buat sorang sorang sekalipun, if takde laptop, kerja tak jalan jugak. so aku jugaklah yg kena buat first move tanya bila nak buat bila nak siapkan. then baru lah slow slow siapkan sesikit dalam minggu tu. weekend dua org balik. nasib baik ada dua lagi. malam before kena present tu kitorang gigihla siapkan itu ini. hamba Allah tu pulak baruuuuuu je balik. aku senyap je buat kerja aku, tak tegur pun mcm yg lain tegur. malas aku nak buat acah acah mesra sbb tu bukan cara aku. if aku tak suka, aku akan tunjuk yg aku tak suka. mmg serious taknak layan. aku tunggu je bila dia nak tanya pasal kerja yg patut dia buat. tapi senyapppp centu jugak ler. duk main phone dengar lagu jiwa lagha lagha gitu. style aku-- aku malas nak marah marah. sebab aku expect dah besar ada otak ada akal boleh pikir mana baik mana buruk. mana yg termampu, selagi tu aku buat around 2-3am tu aku mcm dah letih, aku pun suruh lah dia sambung buat rwport graph. but like i said, hasilnya tak seberapa sbb buat kerja acuh tak acuh. sambil sambil buat tu, duk complain duk jeles member sorang lagi tu tido. pacitaa. sigh.

member yg tido tu at least dia bangun lepas tu teman aku buat kerja sampai 5am. yang dia lepas buat kerja asal siap, terus ngadu mengantuk nak tido. wth. aku malas cakap banyak. aku sambung buat kerja sampai 5am. stop pun sebab mata mmg tak larat sangat dahh.  esoknya nak present, serabut pulak nak pakai pilih baju mana. semua dah setuju nak pakai tema pink tapi dia pulak bising bising takde baju. padahal ada. cuma tak lawa bagi dia katanya. ugh. jiwa pulak nak ingat balik. ingatkan boleh release stress lepas habis present, tapi malangnya tak present pulak. sambung lagi panas hati bila dia tak involved utk touch up report. sedangkan dia tak buat kerja banyak pun. within 1day and half tu, duk mengeluh kepenatan, taktahu nak buat apa say sorry bagai. kalau say sorry pastu involved takpe jugak. ini tak. haih bila lah dia nak sedar diri.

thats y lately ni aku malas sangat nak layan dia. and aku kecewa gila dengan perangai dia, dan semorang yg buat kerja tangguh tangguh. yg sorang dua tu, aku paham. even diorang taktahu pape but still diorang still ada efforts utk siapkan. thanks guyss. I appreciated sgt sgt! itulah yg patut ada dlm diri semorang. tak tahu tanya, bukan mengeluh cakap taktahu taktahu. taktahu boleh belajar. bukan lepas tangan.

bukan setakat group assignment mgt, ctu pun dia mcm tu jugak. buat kerja ala kadar yg akan bagi effect kat markah group. syukur aku bukan satu group dengan dia tapi still another one yg jenis mengeluh takde masa nak siapkan bhgn dia sbb banyak kerja lain tak siap and ended up buat kerja copy paste. padahal banyak masa terbuang dgn tido. aku pun baru perasan yg kerja dia copy paste lepas aku siap print assignment. nak edit buat balik? mmg takde masa lagi satu buang duit pulak nak print lagi satu. so aku submit jugak assignment dgn hati yg redho. walaupun berat hati tapi disebabkan masa yg sikit mmg tak sempat. drpd takde markah langsung sbb tak submit, then its better.

ok done bebel. i swear it was a very tiring week with too much dugaan dan member parasit yg aku kena hadap. but still, we need to husnuzhon pada tuhan. kalau benda ni tak jadi, i wouldnt learn something. next assignment, aku taknak harap kat orang yg buat kerja acuh tak acuh lagi dah. biarlah sekerat dua je yg tolong dalam group assignment nanti asalkan buat dgn determination. sbb if kita harap kat sejenis parasit tu, akan affect markah kumpulan jugak nanti. so if in case satu group lagi in other group assignment, aku taknak dengki sbb dia tak buat kerja-- sebab dia parasit. buat kerja lebih, so hasilnya akan kita dapat lebih. i dobt talk about the marks but the output i got and can use it in future. lepas cuti mid sem ni, aku nak be loyal to time. which means i dont want to procrastinate my works and kalau boleh taknak lambat datang class disebabkan orang lain yg lambat. lagi satu dah taknak ponteng class. cukup lah dua class aku skipped. rasa berdosa gila kat parents. sumpah menyesal. mmg nak focus level infinity since banyak test and quiz menyusul lepas mid sem break. and focus for final. moga dapat deanlist lagi this sem. insyaAllah, may Allah ease my path.

xoxo,
syhrhhadi.
270117,02:57pm.