syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

It has started.
written by //Que at 7 Apr 2016 & got 0 Comments

Bismillah.
070416; 9:40pm.

Teneneneee! Hi ;)

Aku kan, semalam acah je kata nak tido awal. start malam semalam dan malam malam yang seterusnya. acah jaga muka kononnyaaaa! sebab my eyebags srs tak dapat ku tanggung lagi dah. berat berapa kilo wallahualam. sampai mata lagi kecik daripada eyebags hmm hilang keyakinan diriku~

But, well benda benda yang seangkatan dengannya memang tahap motivation dia menyembah ke bumi. maka dengan itu bolehla kita berhuhu berjemaah lol.

The main point is, yehaaaa! so far Alhamdulillah dah dapat tawaran sambung belajar where I got kuptm, erican, unikl dan ipgm. I got diploma in tesl dekat KUPTM, KL. this course I considered as my back up plan. If takde rezeki kat tempat yang aku nak sambung belajar which is IIUM (pls doakan sis dapat sambung situ untuk foundation in english. Aamin!) So, this is only my back up plan. Tapi I (to be exact, my father) need to sacrifice RM250.00 tunaiiii~ For what? For deposit lah, kira pihak kuptm dah dapat jaminan aku untuk jadi student sana. kenapa kena korbankan? Sebab, if result upu aku keluar nanti, nama universiti yang pertama adalah IIUM, (aaaaminn!) aku akan proceed untuk enroll jadi student uiam hihi. so burn lah 250 tu, sebab takleh tarik balik~ takpe, demi uiam ku, sis redho.

Erican College? Ini private college punya. nak dijadikan cerita, I was looking for scholarship dkt afterschool.my, apa yang eligible for me, aku taram je apply. hahahaha ntahpapentah. Bila dapat call dari erican yang katanya dapat diploma in psychology, terus excited namateyy. sebab science social was my second option if takdek rezeki nak teruskan dalam bidang bahasa. IF. tapi insyaAllah dapat, aminn. ehihi. ohyaaa, orang yang call dari erican tu nama dia En. Amin. I thought he was 30s something rupanya baru 24 hahahahaha buat malu je. mana aku tahu? dia yang cakap. Mulanya memang lah excited doh, naknak lagi dapat 50% discount for yuran pengajian due to my spm result. haa kau. mana tak excited aku. tapi aku kena attend interview jugak for that scholarship since dia under erican so that scholarship memang untuk student erican sahaja. marilah berhuhu. I wanted to come for the interview tu, just want to feel how is it like for an interview. tapi schedulenya pulak 130416 which is hari rabu jam 10am. Memang idak lee teman nak datang sebab my both parents mengajar pagi. so teman takdek transport. nakpi sorang tak berani, lain lah kalau awak nak teman saya? eh haha lagipun tu private college, ramai chinese so yeah the answer was conclusive. rejected.

Unikl pulak dapat diploma in medical assistant. tapi aku kena attend interview jugak huhu. untuk area Perak memang tak dan nak pergi since weekend ni kena pergi negeri utara untuk UKCG. satgi aku cerita ehihi. so maybe I will attend the interview dekat selangor which is dekat karnival pendidikan mara, shah alam nanti. InsyaAllah. japjap nak bagi ayat cliche-- kalau terjumpa ke tegur tegur la, mana tahu berjodoh panjang. ekekeke jkjk. Medical assistant like is never be in my list tau. sebab, aku kan kalau boleh taknak dah belajar sains hahahahaha. Tapi kalau itu yang terbaik bagi aku, lagi sekali-- sis redho dan pasrah. semua yang berlaku pasti ada hikmah dan sinarnya ecece

This weekend-- sabtu I have to attend kursus lesen 6jam kat behrang tau. KENE PERGI JUGAK! since last week dah cancelled. em takkan nak cancel lagi kan minggu ni kan kan emmm. atee sampai bila boleh dapat lesennya. so I dont have any choice guys~ maybe lepas habis kursus tu memang terus heading to Penang. penat tak penat bukannya hang yang drive ye dakk? satgi hang habiskan masa dengan tidur lena je kat dalam kereta. bukan boleh pakai pun minah ni v.v

But why kena pergi Penang eh? emmm *urut urut dagu* since I have been shortlisted for UKCG, it stands for ujian kelayakan calon guru. Alhamdulillah. Dekat mana? Di IPG Kampus Darul Aman, Jitra. So, dari Perak tidur rumah sedara kat Penang jap. Nanti before subuh terus gerak ke Kedah. kottt. hahahaha sis ikut je plan big boss. ehihi. At first aku sangat sangat lah tak boleh terima hakikat kenapa aku dapat team awal. 100416 jam 7:30 pagi dah kena terpacak dekat dataran ipg darul aman? walhal, result ipg baru je keluar 050416 itu hari. memang dont have any mentally and physically preparation for that lah jawabnya. berhuhu lah kau kat ceruk bilik. baru kau tahu erti pengorbanan! eh eh ada pulak kaitan em. but deep inside, syukur Alhamdulillah sebab dapat peluang ni. berapa ramai orang kat luar sana yang apply tapi tak dapat kan? so for that, Im being so grateful now (:

Lepas dah fefeeling redho dan pasrah, kemain tau aku godek godek google, ber-blog-walking baca experiences hakak hakak and abang abang senior ipg pasal ukcg ni. Basically ukcg ni ada dua test-- ujian bertulis dan ujian kecergasan fizikal (UKF) tunggu aku attend ukcg tu dulu, nanti aku share my own experience pulak. Pheww, kemainnya sis~ but for now segala macam borang aku dah siap masukkan dalam fail. Baju baju pun dah pack. ecece nampak tak semangat tu kat mana ehihi. Wish me luck gaiss! *winkwink*

Terima kasih kerana gigih membaca bebelan sis, huhu. Selamat malam, saiyanggg~

syhrh hadi,
070416; 10:28pm