syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

100 Random Facts About Myself.
written by //Que at 27 Apr 2016 & got 2 Comments

Bismillah.
270416; 11:53am.

Selamat pagi, maafla saya bosan. So I made some random facts about myself. Please enjoy reading it 😂

1. I have a long name which is Nik Nur Syafiqah Syahirah Binti Nik Abdul Hadi. {Nik (a title for Kelantanese) Nur (cahaya) Syafiqah (kindhearted) Syahirah (yg termahsyur)} the name that Im very proud of.
2. Idk but people at my place said Im tall--168cm. But still, I think I have an ideal height.
3. Im the third out of eight siblings. But now 7 is the number (if u know what i mean)
4. My both parents are a teacher.
5. Kelantanese who stays in silver state. Was born in Kajang.
6. Mabuk kereta. Mabuk bas. Mabuk train. So I spend the most of the time to sleep.
7. Ohya, also a person who mabuk lif. I would rather use the stair.
8. Dont like caffeine.
9. Between chocolate and chocolate, I choose vanilla. I talk about ice cream flavour.
10. Tak tahan sejuk hahahahahahahahahaha
11. I dont eat spicy foods sbb tak tahan pedas. Bukan allergic but tak boleh, tak tahan pedas. tergigit cili pun kaw kaw rasa berapi sampai berayaq mata hidung merah pipi
12. Generally suka aktiviti lasak
13. rarely eat kek coklat sbb cepat muak. prefer kek span. dont like kek buah, but kek pisang is my fav.
14. Bukan perempuan melayu terakhir pilihan hati mak awak
15. A lil bit boyish. ganas weh. Sebab adik beradik lelaki ada lima. Ada sorang je adik perempuan. Tu pun umur beza sepuluh tahun
16. Takleh tengok kerengga. Bcs I will feel those semut semut in my brain :(
17. Suka baca majalah/ newspaper mula daripada belakang
18. driew eb ot ekil I
19. orang cakap muka aku iras pelakon indon Nabila Syakeib  HAHAHAHA
20. Cepat rasa rimas bila pakai baju kurung. Rasa terkurung sgt2 😂 I prefer jubah or skirt kembang ala ala princess tu. senang sikit nak berjalan
21. suka makan sayur (semua jenis sayur kecuali yang pedas) so my fav food is tomyam extra carrot plus sayoq. tapi dulu tak makan tomato, skrg alhamdulillah sedap jgk tomato ni huhu
22. tak pandai cakap kelantan, tapi boleh faham
23. takleh tengok/baca cerita seram selalu. nanti terbayang bayang, terbawa bawa dalam mimpi. huhu atau dalam erti kata lain-- penakut
24. sometimes paranoid
25. I dont wear heels. I wear sneakers. or flats. saiz 39/40 tau. hahahahahaha
26. I dont have specific favourite colours. sometimes I prefer dark colours and sometimes I love cheerful colours  like purple or turquoise or pink or brown or black or ok. It all depends on mood.
27. selain donut, popia basah pun my fav kuih
28. paling suka lauk sayur pucuk niding/ paku pakis masak lemak yang nenek/umi masak. pehhhh kaw kaw
29. suka masam masam. jeruk asam masin buah pelam muda phew.
30. most of the random facts I talk about is food. I love food.
31. I love saving and travelling. But I dont mind spending my money on foods.
32. I do sometimes fangirling on celebrity esp guys. tapi tak beriya. bukan hardcore punya fan la. sis biasye biasye jer
33. suka berkawan tapi tak suka cari kawan.
34. bukan mesra alam dengan semorang. especially strangers in the real life (speak/talk) but if u senyum i senyum lah balik (:
35. saya kenal tiga kawan yg ada bad family background dan saya masih berkawan dengan diorang
36. lebih feminine at night lol tapi serious. tak tipu.
37. suka yogurt/drinking bliss ehihi
38. pakai jam kat tangan kanan
39. bukan kidal
40. suka tengok orang mata sepet. diorang cute
41. I melt when a guy betulkan rambut like the way hes doing it just 😍😍😍
42. kawan kawan cakap saya mulut manis tapi kadang kadang masin jugak ahahahaha
43. instead of selfies, there's a bunch of natural pictures that I took in my phone gallery
44. rabun silau tapi tak suka pakai spec
45. netball player
46. aku annoying giler. tahap langit ke tujuh-- kawan cakap. tak caye sudah
47. suka buat lawak bodo lawak bangang abadi tapi kadang kadang hambar jugak-- ni pun kawan cakap. tak caye sudah
48. kalau korang serangga aku sumpah taknak kawan dengan korang
49. kalau korang binatang ngesot ngesot pun aku taknak kawan dengan korang :'(
50. kalau korang panda koala comel comel aku sayang korang
51. suka bakar lemak dan menternak lemak
52. suka buat air kotak jadi leper pastu shake shake then baru minum. kawan rapat tahulah kot. kalau tak paham sudah.
53. suka gigit straw 😂
54. pernah couple sekali je seumur hidup aku
55. tahun ni tahun ketiga aku bergerak solo. tepuk tangan cikittt 👏👏
56. lebih suka buat kerja sorang sorang daripada kerja berkumpulan
57. first reti bawak moto masa  umur 15 tahun. tu pun moto skuter. cute je kan kan
58. dulu tak reti bawak moto gear. sekarang (umur 18) baru reti sesikit hahahahahahaha kesian
59. bila aku memang totally takdek mood or aku marah kat someone, aku akan reply text diorang guna short form which means "kau jangan kacau aku boleh takk??"
60. I DO LOVE READING nanti dah ada rumah sendiri, mini library is a MUST
61. kereta kecik kecik comel comel black white menjadi idaman kalbu
62. kalau rajin, rajin sangat. kalau malas, astaghfirullahalazim sikit
63. masa kecik takut lembu, lagi lagi masa raya korban. kkk lembu kau jangan dekat. sekarang pun takut, tapi masih boleh dikawal 😂
64. angsa pun! angsa pun! aku takut betul kalau lalu tempat ada angsa. kalau dia kejar macam mana 😭😭
65. anjing pun. eh lol pehal banyak sangat natang aku takut ni. penakut betul!
66. duduk dalam bilik gelap pun takut 😂
67. so I always sleep with the lamp on
68. for me family is my priority and friendship is everything
69. kalau my bff gaduh/salah faham pun aku bad mood weh
70. kalau bad mood semua benda malas nak buat
71. bila upset, tak cakap banyak, suka duk sorang sorang layan movie or, twitter.
72. twitter for me is too public, kalau boleh apa jua jenis keadaan aku sekarang aku nak tweet 😂
73. bila upset, aku pun suka habiskan ais krim sebekas. the size of ice cream could tell u how bad my problem is 😂
74. sensitive kind of person. even the smallest things, so touching
75. mudah terhibur kind or person. even the hambar-est jokes, so giler
76. senang sedih senang happy, lol aku taktahu la ada ke orang dalam dunia ni yang tahan dengan characteristics aku 😭😂
77. i wouldnt talk if it doesn't important
78. and i wouldn't argue about the smallest things (bende remeh)
79. jenis manusia tak tengok tv mahupun menonton tv. drama apa semua tu mmg aku taktahu dan tak minat utk ambik tahu
80. berita baca kat newspaper/online
81. i do prefer movie than reality tv shows yg merepek ntah pape hahaha sorry
82. suka sakat/prank orang
83. pediophobia (the fear of dolls) thats y dari kecik aku takdek anak patung. even teddies. i dont like teddy
84. jenis manusia yg kalau jumpa dua manusia nama ayah diorang sama, i mean mmg sebijik sama. I'll be like-- korang adik beradik yg terpisah sejak kecik ke weh??!?!
85. seorang perempuan yg tak reti pakai tudung bawal. once aku pakai, seharian suntuk aku akan regret and rasa nak tukar tudung. sebab sumpah serious cakap, selekeh giler. hilang keyakinan diri.
86. Am I the only one who's like kasar and garang on the outside but soft in the inside 😂😂😂
87. it sounds corny but aku tak mencarut. bangang bongok bodo sengal ubi sakai asli itu perkara biasa. kalau yang lebih lebih tu I'll call u rude
88. u fat u ugly but if u want to be friend with me, lets be friend 😉
89. I hold my temper and then I cried. lol
90. I tend to forget what im going to talk about if ada someone mencelah, like bila nak continue-- apa aku cakap tadi?
91. tak suka milo kotak. it tastes mcm basi hahaha milo buat sendiri lagi sedap
92. I felt special sangat kalau someone pakaikan kasut/betulkan tali kasut
93. tak suka makan ikan
94. I'd prefer hang my clothes than lipat. Senang cari dan memang malas pun nak lipat. hahahahaha
95. I rarely make an eye contact when I talk to people.
96. procrastinating is my bad habit 😭
97. not a systematic kind of person. i dont follow rules
98. boleh masak. sikit sikit. tak terer pun. masih belajar huhu
99. My current fav singer is Shawn Mendes, Yuna, Ed Sheeran, and Demi Lovato. I'd sometimes listen to Coldplay's, P!atd's, Lawson's, All Time Low's, and many more 😂
100. Last but not least, here is my fav quotes to motivate myself or maybe yourself.

"Being good enough is good enough. Trying to be good enough is good enough. Not being good enough is also good enough because you have TRIED." -- thedeadmoon 2015

"You can do everything if you set your mind to it." -- Kang Jooeun, Oh My Venus.

"Keep walking while others are sleeping." -- syhrh.hadi 2016

and this is 30 extra points about person who was born in July that I found out in the internet. Since I was born on 16th July, I think these facts are 98% true.

          JULAI
          °°°°°°°
- SANGAT SERONOK DIDAMPING
- BANYAK BERAHSIA & SUKAR DIMENGERTI TERUTAMANYA LELAKI
- AGAK PENDIAM KECUALI DIRANGSANG
- ADA HARGA & MARUAH DIRI
- TAK SUKA MENYUSAHKAN ORANG LAIN TAPI TIDAK MARAH APABILA DISUSAHKAN
- MUDAH DIPUJUK & BERCAKAP LURUS
- SANGAT MENJAGA HATI ORANG LAIN
- SANGAT PERAMAH
- EMOSI SANGAT MENDALAM TAPI MUDAH TERLUKA HATINYA
- BERJIWA SENTIMENTAL
- JARANG BERDENDAM
- MUDAH MEMAAFKAN TAPI SUKAR MELUPAKAN
- TIDAK SUKA BENDA REMEH-TEMEH
- MEMBIMBING CARA FIZIKAL & MENTAL
- SGT PEKA, CARING DAN MENGASIHI SERTA PENYAYANG
- LAYANAN YG SERUPA DGN SEMUA ORANG
- TINGGI DAYA SIMPATI
- PEMERHATIAN YG TAJAM
- SUKA MENILAI ORG LAIN DGN PEMERHATIAN
- MUDAH & RAJIN BELAJAR
- SUKA MUHASABAH DIRI
- SUKA MEGENANGKAN PERISTIWA ATAU KAWAN LAMA
- SUKA MENDIAMKAN DIRI
- SUKA DUDUK DIRUMAH
- TAK AGRESIF KECUALI TERPAKSA
- LEMAH DARI SEGI KESIHATAN PERUT
- MUDAH GEMUK KAWAL TAK KAWAL DIET
- MINTA DISAYANGI
- MUDAH TERLUKA HATI TAPI LAMBAT PULIH
- TERLALU MENGAMBIL BERAT

Thanks for reading 😉
syhrh.hadi,
270416;12:28pm

Blogger amran ahmad said...

yeke tak makan pedas

 
Blogger Syahirah Hadi said...

hak alaa.. tak percaya pulak -_-

 

Post a Comment