syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLoveSyeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to readClick Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

Shrawr Bebel Sampah
written by //Que at 21 Mar 2016 & got 0 Comments

Bismillah.
210316; 1:42am.

Orang kata benda yang perlu dilalui setiap hari adalah asam garam kehidupan. Semua orang memang ada kehidupan masing-masing tapi adakah mereka terbuka dalam menerimanya?

Entah aku sudah semakin matang dalam memahami erti hidup ataupun aku sudah menjadi endah tak endah bila memikirkan bahawa sebaik mana kita cuba untuk jadi, semakin banyak dugaan yang datang untuk menjatuhkan kita semula. Tapi, aku memilih untuk terus senyum J bagaikan tiada apa yang berlaku.

Pura-pura?

Itu lebih baik daripada menimbulkan kekecohan dan membiarkan banyak pihak terluka. Kerana pada akhirnya, dengan mencederakan perasaan dan jiwa manusia yang kau sayangi, kau sendiri yang akan sakit tidak terperi melihatkan penderitaan yang mereka tanggung atas kesilapan terlalu mengikut perasaan amarah sesuka hati.

Mengalah bukan beerti kalah. Mengalah bukan bermaksud akan terus rebah.

Mungkin juga dengan mengalah sebenarnya membuka lebih banyak ruang untuk masa depan yang cerah? Kehidupan yang lebih membahagiakan dan senyuman J yang lebih murah. Bukan muka cemberut bagaikan ada najis sentiasa di bawah hidung, di atas wajah. Sukarnya menghadapi kenyataan bahawa apa yang kau sukai dihalang oleh pertalian darah merah. Barangkali itu yang terjadi bila empangan kesabaran pecah, manusia mula naik gila dan darah banyak tumpah. Ah, segalanya penuh sumpah seranah.

Perjalanan masih panjang.
Baru satu jiwa terkorban.
Mana mungkin menyerah sebelum memulakan pertarungan.

shrawr,
210316; 1:54am.