syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

lets talk about paksu and others.
written by //Que at 1 Jun 2014 & got 0 Comments

010614; 10:19pm

assalamualaikum and ssup,
so im here again yo. idk how to start for this time la...............

ok, act baru balik. baru sampai rumah. dari selangor. kenduri at batang kali. opah's matun's son's wedding. em..... then, move to petaling jaya pergi hantar barang paksu. guess what? paksu bakal jadi engineer. harini dia lapor diri. then fly pergi labuan. starting his life as the new engineer. wow. i mean double wow. for sure, aku bangga jadi anak sedare seorang engineer. hahahaa. ok stop.

tahu tak haritu masa otw pergi post office sebab paksu nak mintak the real slip spm dia dekat mrsm jeli. yang tahun 2008 punya spm. macam mana lah boleh careless, real slip pon tertinggal. baru sekarang, nak cari. slip tu dah baya matun dah, 6 tahun. like ugh ntah pape ntah. ok whatever. masa otw tu, aku mintak ah kertas kat tangan dia. saje. then dia tak bagi yang surat permohonan slip kat pengetua. dia suruh tengok salinan slip spm dia. again, wowwwww. straight a's kot. 81A 12A. means here, 8A+ 1A. kan? aku terjerit sikit bila tengok result dia. hahaha. ok fine. 2A tu physic. like.........

ya rabbi paksu, otak jenis apa?!!! pandainya ya Allah.....
hopefully, paksu tak jumpa this entry or what, nanti konfem ... em malas cakap. haha
2 months kot paksu jadi guru sementara dekat sekolah aku. ngajar science for lower form. at first, aku tak mengaku tau dia paksu aku. i mean tak bukak cerita lah.. takde lah kejam no sampai tak ngaku. semua membe tak tahu. then first day, kawan 4A cakap, eh eh tu cikgu baru masuk ke? hensemnyaaaaa..
ergh aku yg dengar ni, nak tergelak pon ada. but still, taknak bukak cerita lagi. haha. lama jugak lah, tak bagitahu pape, tak bagitahu sesape.

sampailah, paksu datang kelas aku, mintak kunci rumah. everybody was like "weh tu siapaaa" semua pakat tanya aku.aku tak bagitahu lagi, sebab tengah cakap dgn paksu.
yang si iqbal pandai je bukak cerita "ish tu abang dia lah, tu pun tak tahu" hahaha. tak pepasal kene bash satu kelas >< bila dah settle, baru aku cakap. "sebenarnya, dia paksu saya" hahaha like drama melayu doh. semua tak caye. then bermula lah sesi soal siasat antara mereka dan aku... yang tak boleh blah bila susan (zana) cakap yang ecah minat kat paksu aku. hahahha. ok ok. memang merah muka dia kene heritu.

but then, two days before cuti, junior sab 2Annur came to me, "kirim salam kat cikgu hassan eh" and me blurr. terkejut pon ade. hahahaha. yang si amiza tak habis habis cakap "ya Allah hensemnya pakcik hang tuuu" non stop. hahaha. ish dia tu memang. another kes, junior 2c, ape ke namanya, sahada kot. ask syamira to ask me, my paksu's number. ini lagi parah. hahahaha. yep, trust me, aku ignore kan aje semua tu. kesian deme.. kekeke

so yep, bukak sekolah ni, no more cikgu hassan. no more paksu yang aku nak sakat, either kat rumah or dekat sekolah. haih. everything will be missed.
take care. ok jap rasa awkward gila. hahahaha. lol

semalam we went to penang, ayah ngah ade buat kenduri. tak stay tidur sana pon. balik perak lepas maghrib. pejam kejap tengok tengok dah sampai rumah. hahaha. aku, kalau dalam kereta, memang tidur je. satu, sebab aku cepat pening. dua, sebab tak tahan silau lampu kereta orang. rasa geram tau ade sesetengah drivers yang malam malam pakai lampu tinggi. mula lah nak blablabla sebab mata aku ni jenis rabun silau.
lagi lagi kalau seat aku kene duduk belakang driver -.- bila jadi mcm tu, rasa ughh
ish astaghfirullah.. so better sleep kan? :)

tomorrow morning, i mean pagi tadi. 930 dah kene gerak. tak tahu bila nak balik kampung nya. umi kata, esok. abi pulak kata, rabu nanti. sebab nak tunggu settle hal kereta baru. so, ntah. but hopefully, hari rabu.
satu, sebab malas pack barang lagi. hahhaa. teruk en. dua, sebab still ade masa lagi nak lepak lepak dengan membe lama. hehehe 8hb ni gerak perlis pulak, kenduri lagiiii. i guess wedding anak sedare cik eidah yang her husband muka macam pelakon tu. hahaha. well, pakcik pakcik sedare dan makcik makcik sedare saya semua hensem hensem. lawa lawa x)

eh orang tua kata, kene rajin attend wedding orang, nanti ramai orang akan datang wedding kita. eh?
orang orang tua cakaplah.. bukan saya :)

i was talking nonsense, again and again. ok bye
and again, for you my dearest, just keep my words, you will be my first and maybe the last one-- lelaki yang saya pernah jatuh cinta,  i love you-- for today, tomorrow and forever.
syhrh hadi,
010614; 11:26pm
posted. goodnight.