syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

Two weeks to go.
written by //Que at 17 Sep 2013 & got 0 Comments


Assalamualaikum.


Holla. Really wonder why I'm here? Babe, pmr is coming. Ikr and then "PMR, lets break up!" Hahaha how nice bila dah free nanti kan kan? Cepatlah masa, aku dah lama tak berblogging. Rindu.

Act, sekarang tengah busy nak mohon sekolah luar. Time aku tengah belek fail sijil sijil sekolah rendah, pak banyak ah dari sijil time sekolah menengah (bajet macam dah habis sekolah) -.-v Then cari balik sijil yg penting untuk mohon sekolah luar. Tetibe banyak pulak? lam wau lam, hahaha. Aku memang dah fikir masak masak untuk mohon kisas. Even aku tahu aku akan jumpa lagi sekali 'wanted' cousin aku. Aku tak kisah dan aku taknak ambik peduli pasal dia. yang penting aku dapat sekolah sama dengan Anis <3

Aku tak letak harapan yg tinggi untuk dapat sekolah dekat kisas. Berserah pada rezeki aku. Kalau bukan rezeki aku dekat situ, aku akan still cari ruang untuk sekolah luar yang lain. (tapi mohon lah doakan aku dapat sekolah kat kisas, pls) Ya, mungkin mustahil memandangkan result trial aku pon tak gempak mana. Tapi, tak mustahil jugak kalau takdir aku nak buat surprise kat cikgu cikgu sekolah aku time result pmr keluar nanti. (semoga Allah makbulkan permintaan ini, amiin) Tempat bergantung harap aku hanya Allah, kalau Dia nak sesuatu benda terjadi, ia akan terjadi.

Saya, Syahirah, ingin meminta maaf jikalau ada tersalah kata, terkasar bahasa, terguris hati, menyinggung perasaan atau menyakitkan hati, jangan simpan dalam hati ye? Saya jugak memohon jasa baik mereka mereka yang baca entry ni untuk doakan saya tenang dan mudah untuk menjawab peperiksaan pmr nanti. Doakan juga kejayaan saya untuk mendapat 9A dengan cemerlangnya. Semoga Allah merahmati dan memberi pahala kepada kalian. Amin ;)

-----------------------------------------------------------------------

Tbh, aku betul betul rasa aku tak layak untuk jadi sebahagian dari ahli kisas. Dekat sana, mereka belajar jadi muslim dan muslimah yang baik. Belajar beribadat dengan ikhlas. Beribadat untuk menunjukkan rasa cinta kepada Allah. Dan yang paling penting, mereka beribadat untuk mencari redha Allah. Subhanallah.. Mereka jugak diajar untuk menundukkan pandangan bila bertentangan dengan lelaki, tak boleh panggil nama diorang, hanya dengan memanggil dengan gelaran 'Muslim.' Solat jugak berjemaah, tepat pada waktunya. Aku janggal. Berdamping dengan orang orang yang gah akhlak dan imannya. Sedangkan aku? Masih rasa kecilnya diri ini. Layakkah aku?

Doakan yang terbaik untuk aku. 
Sincerely,
Allah's servant.