syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

Happy Chinese New Year?
written by //Que at 15 Feb 2013 & got 0 Comments



Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Penyayang


Assalamualaikum awak, awak dan awak!


Happy Chinese New Year! To? Alahh, saya takde kawan Cina. Oh lupa, ade sorang. Nama dia Maya -.- Lol. Dia tu perasan je. hahaha k. Now nak update pasal sch holiday. 

Balik balik sekolah hari Jumaat tu, terus packing baju semua. Nak cepat, sebab ade guest nak check in dekat homestay sungkai. Dak dak laki, sembahyang dekat sana. Yang aku, tak packing habis. Nak cepat. Kalau tertnggal barang itu ini, nasib lah kan? Hw pon, aku bawak balik sikit je, tak semua. Ni guest tu punya pasal lah -.- Bukan nak inform awal awal. kalau inform malam tu, boleh lah aku packing terus.. Sampai sana, kemas kemas bilik itu ini, sambil tunggu abi and adik adik solat Jumaat.

Then, pergi homestay Taiping pulak. Ade guest nak masuk jugak. Dari Terengganu. Dia nak check in esoknya. So, kena jugak kemas kemas rumah tu. Before dia check in, ade guest dari Jepun pulak nak check in. Nak stay dekat homestay tu, 2 tahun. Sebulan lima ratus. Dua tahun? Rm12xxx. Hahahaha! Berbaloi ;) Boleh lah pau sikit kan? x) Tapi, guest Jepun tu cerewet nak mampos -.- Ade je yg tak kene, dia suruh pasang kipas syiling dekat bilik utama. Dah ade air cond, nak pasang kipas buat ape?-__- Suruh pasang gate lah, letak microwave lah, astro lah, wifi lah apa lah.. Aku cakap kat abi "Botak kepala abi nanti" *loghat kelantan* Maksudnya, pokai. Tahu pokai tu ape? Hahaha! Tapi, takpe. Manager guest tu kata, bil elektrik, bil air.. semua syarikat dia tanggung. Guest tu kerja ape ntah, aku pon tak tahu. 

Yang kesiannya, sebelum ni.. kawan abi yg baru kematian isteri dia stay dekat homestay Taiping. Semua barang barang family dia, ade kat situ. Abi ingatkan dia dah bawak balik semua barang dia. Lagi satu, dia tak bayar pon duit sewa -'- Blah macam tu je, dengan barang bersepahnya. Kami jugak yang kene kemaskan. Abi telefon lah kawan abi tu, abi tanya nak lagi ke barang barang tu. Dia kate tak nak, then terus dia off phone -'- Baju baju yg boleh pakai, kami sedekah dekat rumah anak yatim, rumah org org tua.. barang yg dah tak boleh pakai, kami jual. Duit, sedekah dekat org yg lebih memerlukan :') Aku cakap dekat abi " Takpe bi, anggap jelah barang barang ni semua as duit sewa kawan abi tu" hmm, ujian hidup :)

Then, lepas guest dari Terengganu check in.. kami pon bertolak balik kampung. Stay sane 3 hari, hari first stay kampung belah abi. Dekat Kota Bharu. Nenek ade buat sambutan maulidur rasul. Kenduri lah. Alang alang, semua sedara sepupu sepapat balik kan? Meriah. Riuh. Yang paling best dapat makan nasi Arab. Pak Ngah yg buat. Sedaaaaaap! Menjilat jari :3 Lagi satu menu, Mee. Mee makan dengan kuah rojak. Pelik? Tapi sedapp! :D Betul. Aku tambah dua kali sekali makan. Sekali lagi, lepas solat Maghrib. Pastu, sampai esok pagi tak makan dah xD Kenyang masih terasa. Teruk? Kesah pulak aku :p Best, dapat jumpa sepupu yg still budak budak. Azim, Aliya, Aizat, Amani, Husna, Rizki, Raqib, Afiq. Yang still baby.. yang dah besar tu, lain cerita.. hahaha! Enjoyed it ;D

Esoknya stay kampung umi pulak. Dekat Pengkalan Chepa. Tak jauh dari KB tu. Yang balik kampung, family aku dengan family pak ngah je. Dari Penang. Yayaya! I'm bored yknow? Semua dah besar, tak best. Haha. Suara Zaim pon dah garau, takut aku dengar :3 Petang tu, kami pergi pantai Irama. Oyeahhhhh! The best moment bila dapat lepak lepak tepi pantai, dapat menikmati angin yg sepoi sepoi bahasa gitu, sambil makan sate dengan ais krim. huhuhu ^^ lepas tu, jalan jalan tepi pantai sambil sepak sepak air. Haha, tahu tak yg romantik? Kalau dapat jalan tepi pantai dengan bf or husband. Bestnya kan? Hahaha, in future lah kan? InsyaAllah ;') Lagi satu, bila dapat baling batu sekuat hati kat sana. Rasa macam dapat lempar semua masalah dalam laut. Dapat jerit kuat kuat! Lega rasanya! ;D

Esoknya pulak, duduk dekat rumah je. Tak keluar mana mana :'3 Relax relax sambil buat hw.. Petang tu, makan keropok lekor ;D Lepas tu packing packing semua, pukul 6:30 petang baru bertolak balik Perak. Perak! Bukan rumah :/ Pergi Taiping dulu, baru balik rumah. Dekat sana, kena kemas kemas lagi sebab before habis raya cina, guest Jepun tu dah nak check in. aarghh! Penat T.T Lepas siap semua, pukul 10:30 p.m bertolak balik rumah. 12:30 baru sampai. Penat. Penat dan Penat. And harini, tak pergi sch sebab TERbangun lambat memandangkan masalah teknikal :p wkwkwk and last..

I MISSING YOU, MUHAMMAD ADAM BIN ZAILANI.

Xoxo, publish!