syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

5 September 2012 is My UNLUCKY Day
written by //Que at 6 Sep 2012 & got 0 Comments


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Assalamualaikum and Hello. 5.15 petang, Nik baru balik sekolah. Yup, lama kan Nik kat sekolah ? Sepatutnya balik pukul 3.45. Tapi, kami satu kelas balik pukul 2.35 sebab cikgu Sivik kitaorang tak datang sekolah :) What happened to me today ? Err -.-. Nik ishtiharkan hari ni, 5 September 2012 hari malang Nik. Yes, Nik takkan lupakan apa yg terjadi kat Nik harini. Read the story above.


Tunggu ustaz Nik macam tunggu Nik kawin je -.- Lol.

Nampak title yang panjang lebar tu ?! Haha, itu salah satu peristiwa yang agak malang -.- “Siapa ustaz Nik ?” Ohh, soalan apakah itu -.- ? Off course lah ayah Nik, Nik Abdul Hadi. Dia ustaz kat sekolah Nik. Faham ? Tak ==’ Habis je subjek Sains, KRING ! KRING !! Balik ! haha. Tapi, Anis tak nak balik lagi, dia nak tunggu Ibu dia. So, Nik dgn Anis lepak kat kantin. Buat ape ? Sambil kitaorang tunggu parent ambil, apa lagi ? Makanlah kejenye, heheh :3 Lepas isi perut, kitaorang lepak pulak dgn kawan-kawan lain. Hari pon dah nak hujan, semua pakat-pakat nak balik. Tinggallah Nik sengsorang kat kantin tu. Hmm, macam Nik cakap. Tunggu ustaz Nik  macam tunggu Nik kawin je. Bilalah nak ambik Nik ni -.- Err, gila Nik sengsorang kat kantin tu. Tak tahu nak buat ape. Asar dah nak masuk, Zuhur pon tak solat lagi. So, Nik pegi surau pi solat sat. Lepas tu, buat hw. Dah siap, tak tahu nak buat apa dah -.- Ya Abi, tolonglah jangan ulangi peristiwa ni lagi =3=’

Pak Cik Gatal Gila Meroyan -.-

Ini lagi malang, time Nik buat hw tadi. Nik dengar bunyi org jalan seret-seret kaki dan dah boleh agak siapa -.- Siapa ? Pak cik GGM tulah, datang dari belakang. Ishh, memang Nik anti gila dgn pak cik GGM tu. Bila terserempak dgn dia kat mana-mana, mesti tersengih-sengih macam kerang busuk ==” Dekat kantin pulak, orang sibuk buat hw, yang dia sibuk pi tanya itu ini -.- Menyampah tahu ? Memang Nik kenal dia dari darjah berapa ntahh -.- Dia pak guard dekat rumah lama Nik. Masa kecik dulu, Nik dgn jiran2 Nik selalu kacau pak cik GGM dekat ‘rumah guard’ tu. Time dia tanya tu, Nik buat tak layan. Jawab pon sepatah je. Lepas tu, pak cik GGM tu kata Nik sombong. Ishh, tolonglah. Itu zaman jahiliah (kecil-kecil) dulu. Sekarang Nik dah 14 tahun, tak kan lah Nik nak layan pak cik tu macam Nik layan se’mesra’ masa zaman jahiliah tu -.- Maybe dia nak balas dendam. Lol. So, kauorang jangan contohi Nik. Suka kacau orang tak tentu pasal -.-


Semua nak bahan Nik dengan Iqbal -.-

Haaah, ni lagi satu peristiwa malang. Kalau yg tadi agak malang, lagi malang dan yang ni PALING MALANG !! Time tu dalam kelas, subjek Pendidikan Islam. Ustazah suruh lengkapkan latihan dalam buku kerja. Nik ade buku rujukan. So, senanglah nak buat. Tapi, Anis pinjam buku kerja Nik. Buku rujukan tu, takde orang nak guna. Lepas tu, Fikri cakap Iqbal nak pinjam buku rujukan tu. Nik pon tak kesah lah kalau sape-sape nak pinjam. Nik bagi je. Nik pulak tak de kerja. So, Nik sembang dgn bestfriend Nik. Time khusyuk bersembang, Nik dengar Fikri cakap. “Alaah, awek bagi (buku rujukan tadi) boleh lah. Nak pegang sikit pon tak boleh” Sengal punya Fikri --“ Sejak bila pulak Nik couple dgn Iqbal ==” Dah lah cakap kuat-kuat. Satu kelas dengar. Fikri ni memang. Suka kaitkan Nik dgn Iqbal. Cubalah kaitkan Iqbal dgn Kiah ke, Atyn ke, sesiapa lah. Yang pasti bukan Nik. Yang Anis pulak, terkekeh-kekeh gelakkan Nik. Anis ade cerita, yang si Iqbal tu suka kat Nik. Tapi, tak semestinya Nik suka kat Iqbal tu. Err -.- Lepas tu, Nik tarik muka dgn Anis. Suka sangat lah tu, gelak lah. Gelak puas-puas. Then, si Nabil pulak. Pi bahan lagi. Ha’ah, memang Nik suka dibahankan -.- Lepas tu, kecohlah sampai ustazah pon masuk campur. Ustazah cakap “ Alahh. Kalau dah suka tu, jumpa jelah bapak dia. (Ustaz Nik) Apa susah” Ustazah pon nak bahan Nik ? Whaaa ! Siapa tak sedih dibahankan ? -.- Sampai Nik nangis tak sudah dalam kelas. Hmm, tak nak dah kawan dgn Ustazah :p Korang !! Gurau pon agak-agak lah ==”

TAMAT

Demikianlah cerita-cerita malang dari Nik sendiri. Esok Nik tak nak pi sekolah -.- Nik harap, esok dan hari berikutnya tidak akan menjadi hari malang bagi Nik. Aminn~ Sekian, terima kasih. Assalamualaikum.


Sincerely,
Nik Sheera.