syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

This week's story
written by //Que at 25 Jun 2012 & got 0 Comments


 


Assalamualaikum dan salam hujung minggu. Semoga anda sekalian berada dalam keadaan sihat walafiat. Cepat saja dua hari yg bahagia ini *bagi pelajar* berlalu kan ? Esok sudah mula sesi persekolahan seperti biasa. Jadi, tujuan saya meng-update entry kali ni hanya untuk menceritakan apa yg telah terjadi dalam minggu ini :) Adakah anda semua sudi  membacanya sehingga noktah yg terakhir ? Alhamdulillah :)

 1. 18 Jun 2012 (Isnin)

Hari Isnin, biasalah. Semua sekolah pasti ade pagi cikgu yg beri 'ceramah'. Saya juga tidak terlepas akan kejadian tu. *evil laugh* Dan seperti kebiasaan, saya bukan dengar 100% kpd bebelan cikgu tu. Semestinya saya dan dua kawan baik saya akan membuat program sendiri di belakang. Haha. Lepas habis sesi membebel, kelas saya ada subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihatan (PJK) Waktu tu cikgu nak buat SEGAK. Singkatan untuk ape pon saya tak ingat. Kawan baik saya cakap "Aku tak nak buat SEGAK ni, 'SEGAK untuk lelaki je. Aku perempuan." Saya pon tergelak. Ape ntah kawan saya ni. Sambil tunggu cikgu datang untuk tunjuk acono nak buat ujian tu, saya dan Anis (kawan baik) duduk dibelakang dewan dan bersembang. Kami buat kerja gila time tu. Kami duk sebok panggil nama kengkawan, then, bila dia toleh, kami buat tak tahu. Heheh. Lepas tu, datang lah sorang lagi kawan baik aku, Siti . Datang sebab merajuk dengan Lina. Saya cakap kat Anis, kalau dia datang sini, kita 'cabut' k ? Haha. Dia pon datanglah, lepas kami 'cabut' dia pulak yg merajuk dgn kami. "Takpe arr ! Dah tak nak kawan dgn aku dah, okey fine !" Hoho, marah gila dia time tu. Huh, saya ape lagi, serba salah lah. Jenuh memujuk, tak makan saman jugak >.< , saya pon nangis sebab ingat dia dah tak nak layan saya dah. Huh, sungguh menyesal buat kerja gila tu. Tapi,Alhamdulillah, dia dah berbaik dgn saya. Horray !! :D

2. 19 Jun 2012 (Selasa)

Hari Selasa ni, ape jadi eh ? Ohyaa ! Baru ingat, hari last saya online fesbukk 'Syafiq Suhaili' . Lepas tu, tak bukak dah. Dan hari last saya contact dengan ex superb kot. Hmm, tak penting pon . yang penting.. Life must go on ! :) Cinta tak seharusnya di cari, biar ia datang dengan sendirinya. Allah dah tentukan jodoh kita :'> so, as a student, pelajaran harus diutamakan :D

3. 20 Jun 2012 (Rabu)

Harini, 20 Jun. My beloved mother's birthday. Tak kasi pape pon. Ishh ! Teruknya saya -.- Cuma, pagi sebelum saya nak pergi sekolah. Saya salam and wish je. Dan tanpa disedari, perkara yg saya dah jarang buat, tetibe je saya buat. What's it ? Jeng ! Jejeng ! >.< Flying kiss hinggap kat pipi umi saya. Haha. Anda semua ado ? :P One more thing --> Wahaa ! Result dah keluar dekat SAPS. Hurghh -.- teruknya markah saya. Mungkin disebabkan penurunan sesi ulangkaji dekat rumah atau.., ada sebab lain lagi kah ? Ohh, saya takkan salahkan sesiapa. Saya tahu, saya yg cuai tentang pelajaran saya. Saya yang bersalah, huh ! -.- Okey, tanpa segan silu nya. Saya nak tunjukkan penurunan result saya. KLIK SINI :< Yang saya kotakkan warna merah tu, tulah yg menurun. Banyak yg menurun kan ? Markah pon betul-II cukup makan -.- saya tak sepandai anda semua ;) Hmm, tapi saya teramat lah berpuas hati di atas pencapaian subjek Bahasa Arab saya. Exam dulu, saya dapat D. dan sekarang telah melonjak naik kepada B. Alhamdulillah. Ustaz pon berpuas hati :)

4. 21 Jun 2012 (Khamis)

NOTHING SPECIAL THINGS THAT DAY ! :)

5. 22 Jun 2012 (Jumaat)

That day ade sign report card. Saya suka ! Saya suka ! sebab.. parents saya tak pernah datang. Heheh :) Al-maklum lah, dua-dua kerja cikgu >.< However, guru kelas saya pasti akan buat 2 salinan untuk bagi kat ayah saya. Huh ! :p Then, masa tunggu guru kelas 'borak' dengan parents masing-masing, saya lebih suka keluar beli 'jajan' dekat koperasi dan lepak kat belakang kelas. Kami pon buat meeting kat belakang. Haha, sembang dengan crush lagi tu :p Kami sembanglah pasal status saya. Blablabla and bla :) huh, sebak ! Kawan-kawan saya semua sporting , mereka baik dgn saya. Saya bangga dapat berkawan dgn mereka. #Eh ? -.- Sedang rancak berborak, tetibe datang 2 org senior berhajat ingin berjumpa dgn saya. Mulanya mereka buat muka serious. Siapa tak cuak -.-. Saat ini, saya sangat fobia . Ingatkan ada berita buruk yg nak mereka sampaikan. Rupanya, cuma nak ajak join balik olahraga. Huh ! so, dengan 'rela hati' terpaksalah saya terima tawaran tu :> Lepas tu, saya menyendiri dekat tepi koridor kelas. Tak sangka pulak, air mata turun membasahi pipi yg tembam ni *amboii, ayat. tak boleh nak skema lagi ? >.< dan tak sangka pulak crush perasan. Saya ditanya "Kenapa menangis ?" Saya cuba menafikannya dan memberi fake smile dengan harapan, dia tak syak ape-ape. Eh, saya menangis bukan sebab terpaksa re-joined olahraga -.- Cuba teka ?? :p Haha, maybe sebab ex supeb atau teharu sebab crush sudi dengar luahan hati saya. Haha, who's know , right ? :'D 

6. 23 Jun 2012 (Sabtu)

Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan Farhah Izyan. Allah selamatkan kamu :) Hoho, sorry lah babe. Wa takda hadiah nak kasi sama lu. Wa wish cukuplah eh ? :p Wa sayang sama lu, lu sayang sama wa tak ? Ha9ha, awkward moment -.- To, yan : Semoga dipanjangkan umur, murah rezeki dan bahagia disamping orang yg tersayang :* Biasalah, cuti ni ape yg wajib kita buat kan ? Err, homework yg menimbun. Tak selalu saya sentuh tapi, selalunya hari ahad baru saya bukak :D Haha, malasnya saya -.- mana result tak jatuh merundum kan ? :p

7. 24 Jun 2012 (Ahad)

Today ! Jyeahh today ! Sepatutnya pagi ni ade training olahraga, tapi saya tak pergi :3 Lepas solat Subuh, terus tarik selimut. Malam tadi sejuk sangat sampai nyenyak tidur, Heheh. So, saya terlewat utk pergi turun padang. Wahaha ! Pagi ni, saya terlebih rajin nak edit blog kesayangan saya. So, amacam. Cantik tak ? New theme saya comel, bukan ? No more supergil ! Bye-bye, 'supergirl' :* Haha, terlebih sudahh~ :p Cuma ade lagi sedikit yang perlu saya edit :D Semua tentang ex superb belum saya delete. Mungkin ambil masa utk lupakan semuanya. Takpe, life must go on, right ? ;) 
Dear ex superb, saya maafkan awak tentang ape yg dah awak lakukan. So, mohon tukar username twitter awak :) #Eh ? act saya terasa dengan username tu :3 dan saya juga mohon buang segala yg berkaitan tentang saya pada diri awak.

Sincerely,
  Nik Sheera..