syeghahuhiho ; fsy
" You would never see the stars without darkness. "
DiariesAboutLinkiesTutorialLove















Syeghah
//Ahlan Wa Sahlan ;


She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; It was supposed to make you feel something.


Tagboard
//Your fingerprints ;

♦ Your URL blog only not email !!
♦ Harsh words & Anon not allowed
♦ Click HERE to read



Click Click
//Sharing is Caring ;

1 2 3 4
Do click if you dont mind. I gonna show you something.

Followers
//Lalalala ;


Memories
//Blog Archive ;

Le' Sweet Moments
written by //Que at 28 May 2012 & got 2 Comments



Assalamualaikum. Guys, please trust me. Masuk kalini dah 3 kali saya mimpikan dia. Dia ? Berapa kali ? Mungkin tiada ? Atauu.. -.- But, nevermind :)
*Tapi, dia ada cakap yg dia mimpi saya pada malam dia 'melamar' saya* 
 Act, mimpi ni mimpi semalam. Sorry lambat update. Hehe.. So, saya nak rewind balik masuk mimpi saya. Jom bayangkan ! :'>

Okey, first kami join camping Bulan Sabit Merah yg sekolah kami anjurkan (sekolah lain-lain weyy -.-) dekat mane saya tak berapa cam tapi ianya kawasan pergunungan dan sungai+air terjun :D Then, cikgu mintak jalan berdua-dua utk seberang sungai. Saya nak jalan dgn kawan saya, tapi dia pulak nak jalan dgn saya. So, saya tanya dia. "Kenapa awak nak jalan dgn saya?" Then, dia jawab "Saya nak jaga awak, saya takut jadi apa-apa kat awak, please ?" Saya terdiam. 

So, saya cari batang kayu dan saya terjumpa kayu yg penuh dgn duri. Saya nak ambil, tapi dia yg ambil dulu. Nak tahu apa yang dia buat dgn kayu tu ? Dia ambil pisau dr beg galas dia then, dia buang semua duri tu dan patahkan kayu tu jadi sederhana pendek. Dia pegang sebelah, saya pegang sebelah. Then, saya buat conclusion, dia seorang yg prihatin dan bijak.

Bila kami berdua dah sampai tengah sungai, arus deras. So, saya cakap kat dia yg saya takut. Then, saya dapat rasa dia pegang bahu saya dgn BERLAPIKKAN cardigan saya :) Saya rasa selamat sangat ! Okey, bila dah nak sampai tebing, saya terlanggar something yg saya fikirkan kaki awak. Saya terjatuh dan terhantuk batu agak besar yg ada kat tebing tu. Then saya tak ingat apa-apa dah.

Sedar-sedar je, saya ada kat dalam khemah dgn berbalut kat kepala dan bertemankan kawan saya dan dia. Saya salahkan dia sebab dia ,saya accident tadi. Saya marah plus maki dia. Kawan saya nak katakan something kat saya, tapi saya tepis. Lepas dia dengar segala makian saya kat dia, dia keluar khemah tanpa katakan apa-apa. 

Lepas beberapa minit, kawan saya ceritakan apa sebenarnya yg berlaku.
 Kawan saya pulak yg marahkan saya. Dia kata ..
"Yg sebenarnya, dia yg selamatkan kau. Kenapa kau marah dia tak tentu pasal ? Kalau nak tahu, lepas kau accident tu. Siapa yg angkat kau naik tebing ? Dia ! Siapa yg balutkan kepala kau ? Dia ! Siapa yg paling risau ? Dialah manusia yg paling risaukan kau, kau tahu ? Dia sanggup tak makan demi tunggu kau sedar. Yes, bila kau dah nak sedar. Dia yg tersenyum dulu. Tapi, apa kau dah buat kat dia ? Hanya kata makian yg kau ucapkan. Betapa retaknya hati  dia , itupun kau tak sedar lagi ? Sekarang aku nak, kau cari dia. Minta maaf balik . Aku tak kesah kau nak cari dia kat mana, yg pasti kau minta maaf kat dia." 

Mesti tahu, perasaan saya time tu, rasa nak meraung pon ada. Tapi, nak buat mcm mana ? Benda dah jadi. So, dengan kepala berbalut, mata lebam menangis, saya cari jugak dia. Puas saya cari dan alhamdulillah jumpa pon. Dia ada kat batu besar tempat saya accident tadi. wahhaa! menangis tak henti saya minta maaf kat dia. Tapi, dia kata "It's okey." sambil senyum kat saya. Saya tahu itu hanyalah 'fake smile' yg dia mampu buat. Saya menangis, dia lapkan utk saya. Ya Allah, betapa kuatnya dia menahan sakit :'< So, the conclusion is dia seorang yg sangat kuat bagi saya.

And last, that's BIG conclusion is HE is very AWESOME !!
So, from that I LOVE HIM more than I love myself :)


However I can't stop my self from creating beautiful dreams even though I know in fact the dream was too beautiful and many people say that it is impossible. Like ratio 1:1000000000. But I believe that everything is possible. There is a possibility between 1 billion, isn't it? There's still a hope, right? So, don't ever wake me up from this dream. Let it. Let me dream since I will be out of here when this dream has turned into reality.


I hope he will read this untill the last fullstop. Goodbye, assalamualaikum <3

Labels:

Blogger Hzndi said...

nice words :) eh follow me okey

 
Blogger Adam Zailani said...

Nice <3

 

Post a Comment